Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een huideigen stof die ons lichaam dus ook zelf aanmaakt. Het kan tot zestig keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden en is dan ook een belangrijke werkstof in cosmetica. Het houdt niet alleen het vochtgehalte in je huid in balans, hyaluronzuur verbetert ook de bloedcirculatie, waardoor andere werkstoffen uit je huidverzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen.

Hoe werkt hyaluronzuur in je huid?

Naarmate je ouder wordt, gaat je huid steeds minder hyalorunzuur zelf aanmaken, waardoor je huidcellen gaan krimpen en je de eerste tekenen van huidveroudering gaat zien. De eerste rimpeltjes en lijntjes worden een feit. Dit proces begint al rond je 25ste, dus hoe eerder je gaat smeren hoe beter. Door deze vochttekorten in je huid aan te vullen met hyaluronzuur uit je huidverzorging kun je het huidverouderingsproces enigszins vertragen. Het geeft direct meer volume aan je huid, zorgt voor een flinke vochtboost en daardoor een opvulling van rimpel(tje)s van binnenuit. Droogtelijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook is het mogelijk om hyaluronzuur in je huid te laten spuiten door een gespecialiseerde huidarts of cosmetisch arts. Doordat je het zuur direct in je huid spuit heeft dit gelijk effect. Het werkt echter maar tijdelijk omdat de ingespoten zuren langzaamaan door je lichaam worden afgebroken.

Huidstudio Avance is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok'' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.