Gerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels verwijderenGerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels zijn een combinatie van te sterke verhoorning en te weinig vocht (dus droogte). De oplossing zit dan in AHA’s en het heel goed hydrateren van de huid. Je kan ze ook door een schoonheidsspecialist laten verwijderen en vervolgens dit soort producten gebruiken om ze weg te houden. De schoonheidsspecialiste prikt met een steriel naaldje het stukje huid boven de gerstekorrel open zodat deze er eenvoudig uitgehaald kan worden. Dit is niet erg gevoelig.

 

Verder is alles met peelings aan te raden, dus bijvoorbeeld microdermabrasie, fruitzuurpeelings of enzymatische peelings. Vaak zitten de gerstekorrels (milia) op het jukbeen of rond de ogen. Bij de ogen moet je heel voorzichtig te werk gaan met peelings. De enzymatische peeling en de gerstekorrel weg laten halen door de schoonheidsspecialiste is dan het beste.

Omdat het een combinatie van te sterke verhoorning (opstapelen van dode cellen) is plus een tekort aan vocht, is de verzorging van de huid na de peeling essentieel. Dus een goed vochtserum als booster, hydraterende dagcreme en eventueel een aparte oogcreme zijn aan te raden.

Huidstudio Avance is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok'' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok