Een wisseldouche en het grote effect op je lichaam!

Wisseldouches bezorgen je een flinke oppepper, maar dat is niet het enige voordeel om te wisselen van koud en warm water.

 • Betere doorbloeding van je huid
  Wisseldouches stimuleren je bloedsomloop en verstevigen je huid. Je huid schrikt immers in eerste instantie van het koude water, waarna het zich snel terug probeert op te warmen. Hierbij trekken de bovenste bloedvaten samen met een gunstig effect op je huid als gevolg. Op deze manier is het een goed middel tegen spataders, een droge huid, het rusteloze-benensyndroom, cellulitis en overmatige transpiratie.
 • Betere weerstand
  Naarmate je vaker wisseldouches neemt, went je lichaam aan de temperatuurverschillen. De winterse koude heeft dan niet meer zo’n vat op jou.
 • Energie
  Een warme douche doet prima dienst als een alcoholvrij slaapmutsje, de koude waterstraal daarentegen geeft je energie.
 • Spijsverteringsproblemen
  Een gelijk wisselende douche zou verlichting brengen bij spijsverteringsproblemen, je moet de waterstraal dan wel op je buik richten.
 • Spieren
  De afwisseling koude en warmte is ten slotte gunstig voor je spieren, aangezien ook deze samentrekken als ze geconfronteerd worden met koud water, waarna het lichaam zich snel wil opwarmen.

Wisseldouches zijn niet voor iedereen gezond!

Ben je fit en gezond, dan zal je geen problemen ondervinden met wisseldouches. Je moet er hoogstens wat aan wennen. Voor wie last heeft van lichamelijke klachten is het verstandig om geen wisseldouches te nemen.  Met name mensen die last hebben met hun hart of bloeddruk. Vraag in dat geval liever raad aan je huisarts.
 
Geniet met het spelen van koud en warm water onder de douche.

Huidstudio Avance is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok'' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.