De relatie tussen stress en huidproblemen.

We zijn allemaal van tijd tot tijd wel eens gestrest. Maar ben je lange tijd gestrest, dan is dit niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar kan het ook gevolgen hebben voor je huid, haren en nagels. Onze emoties en de manier waarop wij reageren op alledaagse situaties hebben een krachtig effect op de algemene gezondheid en op die van de huid. Stress kan een onderdeel van het leven zijn, maar je zal jouw beste manier moeten vinden om hiermee om te gaan.

Hoe stress de huid beïnvloedt

Stress veroorzaakt een chemische reactie in het lichaam. Bij langdurige stress produceert je lichaam cortisol en adrenaline, die vertelt het lichaam om meer vet (talg) te produceren, wat weer puistjes kan betekenen. Ook kunnen je pigmentcellen actiever worden en dat kan leiden tot pigmentvlekken. Deze hormoonschommelingen maken problemen zoals, pigmentvlekken en acne, moeilijker te genezen. Van het hormoon histamine gaat de huid sneller reageren en zal de huid gevoeliger worden. Rond de menstruatie of bij ziekte is de weerstand van onze huid tijdelijk afgezwakt.

Heb je ooit gemerkt dat wanneer je gestrest bent, je bleker ziet? Dit komt door de gebrekkige doorbloeding in de huid en een teveel aan afvalstoffen, dit maakt de huid futloos en vaal.

Stress kan huidproblemen ook verergeren en een trigger zijn voor rosacea, psoriasis en eczeem. Huidproblemen worden dan nog stressvoller ervaren. Sommige mensen worden erg in verlegenheid gebracht door hun huid. Dat geeft vervolgens nog meer stress en een verergering van het probleem.

Probeer deze 5 manieren om de stresseffecten te verminderen op je huid

1. Kijk naar je huid. Verzorg en reinig je huid 's ochtends en 's avonds, zelfs als je moe bent. Een gestreste huid mag je niet overstimuleren met producten waar zuren of retinol inzitten. Zoek naar kalmerende producten rijk aan antioxidanten, die ondersteunen je huid in stressvolle tijden. Zoals vitamine B, C, E, Aloë Vera, Carnosine.

2. Oefening. Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je lichaam en je huid; het is ook één van de beste manieren om stress te verminderen.

3. Neem tijd voor jezelf om te doen waarvan je geniet, zelfs als het maar 10 minuten is. Neem een warm bad met Epison zouten of lees een boek.

4. Tel tot 10. Wanneer alles je te veel lijkt, ga dan een blokje om. Dit kalmeert je en verandert je hele perspectief op een situatie.

5. Praktijk management technieken. zoals ademoefeningen, yoga of meditatie.

Huidstudio Avance is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok'' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok