De barrièrefunctie van onze huid

De barrièrefunctie van onze huid is heel essentieel voor het hebben van een gezonde huid. Deze huidbarrière bestaat uit de bovenste laag van de opperhuid met daarop een laagje bestaande uit zweet, talg en vocht (*NMF) . Onze huidbarrière beschermt ons tegen uitdroging, het indringen van bacteriën en andere micro-organismen en tegen milieuvervuiling.

 

HUIDBARRIÈRE

Is de huidbarrière een keer beschadigd, dan wordt je huid heel kwetsbaar tegen invloeden van buitenaf en is er een verhoogde kans op infecties. Bovendien versnelt een verstoorde huidbarrière het huidverouderingsproces. Dus de basis voor een gezonde en stralende huid is een optimaal werkende en intacte huidbarrière.

EEN AANGETASTE HUID

Waardoor kan onze huidbarrière worden aangetast? De oorzaken daarvoor kunnen zijn:

  • Het gebruik van foute en uitdrogende producten.
  • Roken.
  • Het normale huidverouderingsproces.
  • Een teveel aan zon.
  • Door medicijngebruik.
  • Een droge huid door een ziekte.

GEZONDE HUIDBARRIÈRE

Let dus heel goed op je huid en laat je huid regelmatig checken door een huidspecialiste, zodat je zeker weet dat je de goede producten gebruikt voor jouw huid en dat je huidbarrière onbeschadigd is en blijft. Een gezonde en intacte huidbarrière vormt immers de basis voor een mooie en stralende huid.

HUIDCHECK

Wil je graag weten of jouw huidbarrière intact is en je huidige producten goed bij de behoeften van je huid passen? Dan nodig ik je graag uit om voor jouw persoonlijke huidcheck bij mij langs te komen. Mijn missie is: ‘Stralend jezelf zijn met een gezonde huid’. Je bent van harte welkom in de huidstudio.

Gratis huidcheck

 

*(NMF) Natuurlijke vochtigheidsfactor die bestaat uit aminozuren, ureum, sodium PCA, melkzuur en koolhydraten en die zich in de hoornlaag bevindt. Deze vochtigheidsfactor voorkomt uitdroging van de huid en de huid behoudt zo haar soepelheid en elasticiteit.

 

Huidstudio Avance is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok'' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.